"Aventura unei calatorii nu poate avea nici un substitut. Ea este o experienta totala, marea oportunitate de a-ti dovedi perspicacitatea." ( Rosalind Massow).

miercuri, 2 februarie 2011

Paris - Muzeul Louvre

Posted by Real Travel - Lumea vazuta de noi.... On 23:34 No comments

Plimbarea prin Paris ramane cea mai buna idee de a vedea toate obiectivele din centrul capitalei. Printre ele, se numara: Arcul de Triumf, Les Invalides (muzeu si loc de veci pentru multi soldati francezi, inclusiv pentru Napoleon), La Conciergerie (o veche inchisoare), Palatul Garnier (sediul Operei din Paris), Catedrala Notre-Dame - pe Ile de la Cite, Sorbonne (frumoasa universitate), Sainte-Chapelle (capela ce dateaza din secolul al XIII-lea), Montmartre (zona istorica importanta). Si lista poate continua. In aceasta idee, va sfatuiesc, daca ajungeti in Paris, sa cereti o harta turistica la receptia hotelului, pe care sa puteti bifa propriile voastre obiective.
Va recomand, de asemenea, plimbarea cu metroul parizian, luand in calcul ca a fost primul metrou din lume.

Muzeul Louvre - Paris
Dar mai presus de orice destinatie din Paris este Muzeul Louvre. Este cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta. Detine 210.000 m², ceea ce face imposibila vizitarea lui integrala.
Muzeul are un caracter universal, posedand opere de arta din epoci diferite ale civilizatiei, pornind din antichitate si pana la 1848, acoperind o arie culturala extinsa, de la Europa, Grecia, Egipt, pana la Orientul Apropiat.

Muzeul Louvre - Paris
Printre piesele cu cea mai mare notorietate, prezentate la Louvre, se numara: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda a lui Leonardo da Vinci sau Libertatea conducând poporul de Eugene Delacroix.
Gioconda se află în sala numarul sase, denumita Salle des Etats, si este, in mod categoric, cel mai cautat si fotografiat obiectiv al muzeului.

Gioconda in Muzeul Louvre
La originea Louvrului se află o cetate construita de catre Filip al II-lea al Frantei în anul 1190. Functia de muzeu a Louvrului incepe odată cu expozitia celor mai frumoase tablouri ale colectiei regale, tinuta la Palatul Luxemburg intre 1750 și 1785. In timpul Primului Imperiu muzeul se va numi Muzeul Napoleon.
Insa, imaginea Louvrului de astazi, este redata de presedintele Francois Mitterrand, cu ocazia primului sau mandat

Muzeul Louvre - Paris









Piramida de sticla a fost construita de Ieoh Ming Pei si inaugurată in anul 1989. Ea reprezinta acum principala intrare a muzeului, de unde se poate ajunge in orice galerie a sa.

Imagine din interiorul piramidei
Un culoar din Louvre



Va doresc o seara plina de bucurii! 
Si ne vedem maine…


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu