"Aventura unei calatorii nu poate avea nici un substitut. Ea este o experienta totala, marea oportunitate de a-ti dovedi perspicacitatea." ( Rosalind Massow).

Intamplari cu si despre oameni celebri

Posted by Real Travel - Lumea vazuta de noi.... On 15:08

Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965 - politician britanic)
Ajuns pentru prima data in Parlamentul Britanic, avea sa constate, ca parerile sale nu prea sunt luate in calcul, datorita aspectului tineresc. Pentru a-si spori maturitatea, se decide sa-si lase mustata. Dupa un timp, o colega de-a sa, cu care intra deseori in conflicte de natura politica, gaseste, in timpul unei sedinte, momentul sa-l atace:
-Domnule, sa stiti ca eu nu sunt de acord nici cu politica si nici cu mustata Dumneavoastra!!!
Raspunsul lui a venit prompt:
-Doamna, dupa toate probabilitatile, nu veti intra niciodata in contact, cu nici una dintre ele...


Horatiu Malaele (1952 - actor, regizor, caricaturist si scriitor roman)
La premiera cunoscutei piese de teatru, "Sinucigasul", al carui actor principal era, Horatiu Malaele a intarziat. Cand in sfarsit a ajuns in fata teatrului Nottara a constatat ca ii va fi foarte greu sa mai intre, deoarece usa era blocata de zeci de persoane care asteptau deschiderea. Firesc, a incercat sa-si faca loc, dar in imbulzeala si din graba l-a calcat pe un spectator pe picior.
Acesta a rabufnit imediat:
-De ce nu te uiti dom'le pe unde mergi? 
-Din acelasi motiv, pentru care, tu nu mergi pe unde te uiti! i-a replicat actorul, in aplauzele celor care il recunoscusera...


Ion Luca Caragiale (1852-1912 - dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, ziarist)
Detinea o casa de vacanta, la tara, unde se retragea, in liniste, de fiecare data cand dorea sa scrie ceva. Primarul comunei, de cate ori afla ca scriitorul s-a intors, il asalta cu zeci de propuneri de investitii, la care se presupunea ca trebuie sa participe, in calitatea sa de consatean. Cum lui Caragiale nu-i placea, mai ales ca nu suporta sa-l interupa cineva din actul creatiei, reusea sa-l socheze mereu cu raspunsurile sale nepremeditate.
Intr-o zi primarul ii bate in poarta avand rugamintea sa contribuie material la construirea unui gard, in jurul cimitirului comunal.
Raspunsul lui Caragiale, il dezarma insa, imediat:
-Nu va dau bani pentru asta. Cei care sunt afara nu se grabesc sa intre, iar cei aflati acolo, n-au cum sa mai iasa. Prin urmare, n-aveti nevoie de gard...


Socrate (470 i.e.n-399 i.e.n. - filosof al Greciei Antice)
Casatoria sa cu Xantipa, a starnit o multitudine de comentarii, in cercul apropiatilor. Se stia ca este o femeie foarte rea si pusa mereu pe cearta. Xenofon, afirma despre ea: "cea mai insuportabila dintre fapturile care au existat, exista sau vor exista vre-odata". Desi constient de toate astea, Socrate continua sa aiba o rabdare supraomenesca.
Intr-o zi, in timpul unei dispute conjugale, care se concretiza, ca de fiecare data, cu urlete, jigniri si obiecte sparte, Socrate, nemaiputand rezista, isi ia haina si palaria si iese usurel din casa. Xantipa, care il auzise cand plecase, umple o galeata cu apa si cand acesta trecea pe sub balcon, i-o varsa toata pe fata. Vecinilor care iesisera din case si asistasera la scena, Socrate le spuse calm:
-Dupa tunete si fulgere trebuia sa vina si-o ploaie...


Ion Luca Caragiale (1852-1912 - dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, ziarist)
Intr-o zi primeste o scrisoare cu plata la destinatar. Crezand ca e ceva important achita, insa nu mica i-a fost mirarea, citind-o. Un fost coleg cu care nu tinuse legatura niciodata, afland ca e celebru, ii trimitea urmatoarea telegrama:
"Ce mai faci? Am auzit ca esti important. Eu sunt foarte bine si sanatos". Si semnatura.
Caragiale gaseste de cuvinta sa-i raspunda. Alege un colet, in care pune un mare bolovan, cu urmatoarea adnotare, si plata tot la destinatar:
"Asa o piatra mi s-a luat de pe inima afland de sanatatea ta!"...


Sir Charles Spencer Chaplin (1889-1977 - actor si regizor englez)
Invitat la un eveniment monden, si recunoscut pentru faptul ca nu avea obiceiul de a purta prea multe conversatii, o determina pe gazda sa incerce sa-i castige atentia. Nestiind cum sa il includa in vre-o discutie, ii vine ideea sa-l intrebe:
-Domnule Charles, dupa experienta dumneavoastra de viata, ce parere aveti, care sunt femeile cele mai fidele: cele blonde, cele roscate sau cele brunete?
Fara macar sa clipeasca, Chaplin, raspunde sec:
-Cele carunte!...


Frederic Beigbeder (1965 - scriitor, comentator, critic literar francez)
Invitat la un dineu, cu ocazia anivarsarii unui prieten, Frederic devine usor centrul atentiei mondene. Fiind laudat peste masura de un tanar debutant, care spera sa afle in cinci minute secretele condeiului de succes, scriitorul "ii serveste" o replica neasteptata:
-A scrie inseamna a face o plangere...Nu e mare diferenta intre un roman si o reclamatie facuta la posta!