"Aventura unei calatorii nu poate avea nici un substitut. Ea este o experienta totala, marea oportunitate de a-ti dovedi perspicacitatea." ( Rosalind Massow).

sâmbătă, 5 februarie 2011

Paris - La Defance

Posted by Real Travel - Lumea vazuta de noi.... On 20:25 1 comment

Este un cartier de afaceri situat langa Paris. In cea mai mare parte este format din cladiri inalte, constand in principal din birouri. Cartierul se desfasoara in interiorul si exteriorul unui bulevard, cu sens unic. De asemenea contine gradini suspendate, fantani si peste 60 de opere artistice, printre care Grande Arche de la Fraternite (Marele arc al Fraternitatii). Inaugurarea sa a avut loc in anul 1989, moment ce coincide si cu celebrarea a 100 de ani de la „nasterea” Turnului Eiffel.

La Defance
Grande Arche







El reprezinta o versiune moderna a Arcului de Triumf si este un monument consacrat umanitatii si ideilor umaniste.
Acoperisul lui contine un centru de conferinte, sali de expozitie, un muzeu de informatica si un restaurant. Accesul in aceste facilitati se face prin intermediul a doua lifturi de sticla, situate in golul din centrul arcului.

La Defance
Noi am vizitat La Defance intr-o duminica dimineata. Fiind cu preponderenta un centru de afaceri, era aproape sinistru. Am gasit doar o cafenea deschisa unde am savurat minunatele pain aux chocolat (mini pateuri cu ciocolata), intr-o liniste de mormant. Doar vocile noastre reverberau cu ecou prin toata piata pustie. Tot pentru ca era duminica nu am putut sa ajungem nici pe acoperisul Marelui Arc, singurul lucru de altfel, pe care il poti vizita in La Defance.
Intrarea in cartier este marcata de o statuie – deget, pe care am fotografiat-o de cateva ori si asta a incheiat vizita scurta si neinspirata.

Statuia-Deget



Va doresc o seara plina de bucurii! Si ne vedem maine…


1 comentarii:

foarte frumoase fotografiile:D

Trimiteți un comentariu