"Aventura unei calatorii nu poate avea nici un substitut. Ea este o experienta totala, marea oportunitate de a-ti dovedi perspicacitatea." ( Rosalind Massow).

miercuri, 26 ianuarie 2011

Tunisia - Sousse

Posted by Real Travel - Lumea vazuta de noi.... On 23:38 1 comment



Plimbarea in Sousse:

1)    Principala atractie o reprezinta portul El Kantaoui, un port de distractii, unde poti opta pentru o croaziera pe Mediterana, cu unul dintre zecile de vaporase sau iahturi ancorate la mal. Poti sa alegi o plimbare cu un mini submarin, din care ti se dezvaluie fabuloasa lume din adancuri sau sa te delectezi cu gustul unic al alunelor glazurate, ce te imbie de pe tarabele negustorilor ambulanti. In port sunt si cateva restaurante traditionale, unde se poate comanda cuscus. Cuscus-ul se gateste in vase tip tajine (un bol de lut emailat, acoperit), si reprezinta un tip de granule sferice preparate din faina de grau, la care se adauga tocana de carne sau de legume. O alta placere culinara locala este salata Tutti Frutti. E un mixt de fructe de mare, proaspete, preparate pane, peste care se toarna, din abundenta, un sos alb plin de condimente locale. Hmmm…..delicios.
In port El Kantaoui sunt si cateva magazinase, in principal de bijuterii, pentru doritorii de shopping precum si o foarte frumoasa gradina botanica.

Vanzatori -  Port El Kantaoui
Fantana din Port El Kantaoui - Sousse
2)    Va recomand sa vizitati orasul vechi, Medina, unde veti putea admira arhitectura veche araba. Apoi va puteti alatura zecilor de turisti, prin labirindul de stradute din Piata Medina. Sute de bazare viu colorate va asteapta pentru o experienta de neuitat.
Tot in Medina, un mic muzeu m-a fermecat. Se numeste Dar Essid, si reprezinta o casa tipic traditionala tunisiana. A fost locuinta unei familii de clasa sociala medie, pe care o puteti indentifica din fotografiile expuse pe pereti. Dar, cel mai bine va las sa urmariti filmuletul…




3)    La fiecare hotel din Sousse, seara, se organizau spectacole speciale pentru turisti. Concursuri de miss si mister, dansuri populare tunisiene, fachiri experimentati si o sumedenie de dansatori profesionisti transformau experienta cazarii intr-o petrecere de neuitat. Si daca asta nu era de ajuns puteai oricand sa mergi la discoteca, la cazino sau in bar. Toate locatiile erau deschise pana in zori. Doar putere sa mai ai…….

Spectacol la hotel
Panorama Medina - Sousse
Medina - Sousse
Va doresc o zi plina de bucurii! Si ne vedem maine…

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu