"Aventura unei calatorii nu poate avea nici un substitut. Ea este o experienta totala, marea oportunitate de a-ti dovedi perspicacitatea." ( Rosalind Massow).

duminică, 30 ianuarie 2011

Tunisia - Hammamet

Posted by Real Travel - Lumea vazuta de noi.... On 23:27 3 comments

Inainte de a pleca din Tunisia vreau sa va prezint, in cateva cuvinte, inca patru dintre destinatiile turistice importante, ale tarii. Avand posibilitatea, taxi-ul in Tunisia nu costa mult, mi-am rezervat ultimile zile de vacanta, facand un tur de cateva ore prin fiecare oras. Am fost si in cateva, mai putin turistice, care m-au socat, in sensul cel mai real (din pacate dincolo de luxul pregatit turistilor, tunisieni sunt un popor sarac). Facand abstractie de asta, fiecare locsor are cel putin un monument antic care merita vizitat si sigur o Medina.

Hammamet - este varianta tunisiana a Saint-Tropez-ului si a reprezentat poarta catre turism, a tarii, fiind prima statiune amenajata. Printre oamenii celebrii care l-au vizitat de-a lungul timpului se numara: Paul McCartney, Winston Churchill si milionarul roman George Sebastian, care si-a construit acolo, o casa, in anul 1920. Astazi, resedinta sa este considerata destinatie turistica.

Hammamet - Tunisia
Plaja in Hammamet
Tabarka – inca din antichitate a fost celebra pentru recifurile de corali. Bulla Regia ofera turistilor o bucatica din siturile romane. Culorile predominante ale orasului sunt alb si rosu.


Sit Tabarka








Dougga – este cel mai bine conservat oras roman din Africa. Intreaga zona arheologica, de aproximativ 3 km², detine monumentele Capitoliul, Teatrul si un Mausoleu Punic.

Monastir – in primul rand gazduieste aeroportul international. “Manastirea”, dupa care s-a dat si numele orasului, a fost construita in anul 797, pentru a apara orasul de invazia triburilor nomade si a vaselor de lupta bizantine. Astazi, fortareata este un muzeu islamic de arta.



Tarbaka - Tunisia










Kairouan – este considerat cel mai sfant oras din Tunisia, fiind cea mai veche asezare islamica. Tot el se mandreste cu cea mai veche Moschee din Africa de Nord. Judecand dupa numele acestuia multi turisti se intreaba daca nu a fost numit dupa Cairo. Cu siguranta, insa, nu. Cand Kairouan a fost creat Cairo nu exista.

Capitoliul - Dougga
Teatrul - Dougga
Marea Moschee - Kairouan
Interior moschee - Kairouan
Alte locatii inedite ar fi: Jerba, Marmata, Chebika, Tataouine, Nabeul, El Faouar si Mahdia. (din pacate pe acestea nu le-am mai putut vizita).


Marea Moschee - Kairouan

Fortareata din Monastir
Mausoleul - Monastir



Va doresc o seara plina de bucurii!!!! 
Si ne vedem maine…

3 comentarii:

cat de frumos e...m-am indragostit de aceste imagini superbe

Trimiteți un comentariu