"Aventura unei calatorii nu poate avea nici un substitut. Ea este o experienta totala, marea oportunitate de a-ti dovedi perspicacitatea." ( Rosalind Massow).

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Tunisia - Cartagina

Posted by Real Travel - Lumea vazuta de noi.... On 23:12 No comments

Cartagina a fost un oras antic, intemeiat de catre negustorii fenicieni, veniti din Tyr. In jurul lui s-a format un adevarat imperiu, cea mai mare forta a Mediteranei Occidentale. Traditia fixeaza intemeierea orasului in jurul anului 814 i.Hr. In primele doua secole de la intemeiere, Cartagina era inca independenta de Tyr, insa cele trei razboaie punice duse impotriva Romei, au condus in cele din urma la prabusirea ei. Dupa un asediu de trei ani, romanii condusi de Scipio Africanus au cucerit Cartagina, in anul 146 i.Hr, incheind astfel istoria Cartaginei independente.
Dupa cucerire au urmat sase zile in care orasul a fost jefuit si distrus. Aproximativ 50.000 de locuitori s-au predat romanilor, care i-au vandut ca sclavi. Apoi, constructiile orasului au fost daramate, una dupa alta, pana la temelii.


Cartagina
Recladirea orasului se datoreaza lui Caius Iulius Caesar, insa proiectul este finalizat sub domnia lui Augustus, care colonizeaza acolo 3.000 de persoane, in jurul anului 29 i.Hr. Noul oras se va numi - Colonia Iulia Concordia Carthago - si, datorita suprafetei sale mari, devine al cincilea oras al Imperiului Roman.
In antichitatea tarzie, in anul 439, Cartagina este cucerita de poporul germanic al vandalilor, iar apoi recucerita de romanii din rasarit in 533. Intre anii 695-697, Cartagina crestina este asediata si distrusa de arabii musulmani, veniti din Egipt. Acestia construiesc o noua cetate: Tunis. Locuitorii care au refuzat sa treaca la religia musulmana au devenit sclavi sau au fost macelariti. Cu acest eveniment se incheie istoria Cartaginei si incepe cea a Tunisiei....
Astazi, Cartagina este inscrisa pe lista patrimoniului cultural UNESCO.


Ruine - Cartagina
Ruinele bailor romane - Cartagina
De la ruinele Cartaginei ne indreptam spre Birsa Hill. 
Necropola din Birsa a fost descoperita intamplator, in anul 1994, in timpul plantarii unor copaci, cand, unul dintre lucratori a cazut intr-un mormant antic. Ea a reprezentat sediul armatei romane si a fost distrusa tot in al treilea razboi punic.
De pe dealul Birsa se poate vedea intreaga priveliste oferita de Cartagina. 


Muzeul National - Cartagina
La capitolul recomandari, includ: Muzeul National Cartaginez si excursia de trei zile organizata in Desertul Sahara. Cea mai impresionanta experienta in desert este oferita de rasaritul soarelui. Considerata a fi o experienta unica, la egala spectaculozitate cu aureolele boreale, constituie principala motivatie a tunisienilor de a promova turismul in Sahara.




Arabii denumesc desertul "Bahr bela ma"- marea fara apa - datorita ecourilor create de vand printre dunele cu nisip fin.

Daca timpul si banii va permit nu refuzati nici croaziera pe Mediterana. Veti avea ocazia sa inotati in cele mai limpezi si calde ape; veti fi serviti cu fructe de cactus, o cina delicioasa si va fi o zi unica pentru pescarii amatori.

Apus in largul Marii Mediterane


Va doresc o zi buna!!!!!!!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu