"Aventura unei calatorii nu poate avea nici un substitut. Ea este o experienta totala, marea oportunitate de a-ti dovedi perspicacitatea." ( Rosalind Massow).

luni, 31 ianuarie 2011

Info Unic Tunisia

Posted by Real Travel - Lumea vazuta de noi.... On 22:47 5 comments

Ø     Exista o traditie legata de floarea lor nationala, iasomia. Se spune ca purtata dupa ureche, de barbati, are menirea sa-ti dezvaluie statutul lor marital. (cei insurati “adera la iasomia de dreapta”, iar cei liberi de obligatii la “cea de stanga”).Ø      Pana la momentul excursiei in Tunisia, daca ma intreba cineva ce copac face curmale, raspunsul meu ar fi fost: curmalul, desigur. Ei bine, nu exista nici un Curmal. Gustoasele fructe sunt produsul unei specii de palmier pitic.
Ø  In Desertul Sahara s-a filmat un episod din serialul Star Wars.Ø      Daca intrebati orice tunisian ce stie despre Romania, raspunsul general, poarta un singur nume: Gheorghe Hagi.

Ø  In fata Muzeului din Birsa gasiti o sumedenie de negustori speciali.
    Datorita faptului ca situl arheologic din Birsa a fost descoperit relativ recent, acestia incearca sa atraga turistii prin vanzarea de “monede romane”. Nu va lasati pacaliti, sunt dinari tunisieni vechi si prelucrati.
Ø    Dinarul vine de la cuvantul latinesc “denarius” si se traduce: “care contine zece”, motiv pentru care tunisienii considera ca au fost binecuvantati atunci cand s-a emis prima bacnota de 10 dinari.
Ø     In Tunsia absolut toate autoturismele au suferit accidente usoare. Nu exista nici un vehicul care sa nu aiba undeva, tabla indoita. Explicatia ne-o ofera un studiu psihologic: capacitatea de concentrare a soferilor este scazuta datorita: caldurii excesive combinata cu ritmurile muzicii locale. (muzica tunisiana contine multe sunete inalte, care, conform specialistilor determina oboseala auditiva).

Ø     Pentru casatorie, barbatul trebuie sa asigure o zestre de aproximativ 150.000 dolari (mai exact trebuie sa detina o turma de minim 50 de camile).

Ø      Orice localitate din Tunisia abunda de pisici. Majoritatea sunt negre si cu capul patratos.

Ø     Cea mai buna bautura in Tunisia, este un cocteil non-alcoolic, mentolat, denumit “Lady Tunisie”.O zi minunta va doresc!!!!!!!!!!


5 comentarii:

si nu pot sa port iasomie la ambele urechi?

interesant acest lucru....mersi de informatii

foarte bune informatiile,multumim

cu cine ai fost in tunisia?

Trimiteți un comentariu