"Aventura unei calatorii nu poate avea nici un substitut. Ea este o experienta totala, marea oportunitate de a-ti dovedi perspicacitatea." ( Rosalind Massow).

vineri, 11 februarie 2011

Insulele Canare

Posted by Real Travel - Lumea vazuta de noi.... On 12:52 4 comments

Insulele Canare reprezinta un arhipelag format din sapte insule, de origine vulcanica, si sunt situate in Oceanul Atlantic. Ele apartin Spaniei, formand o comunitate autonoma a acestei tari. Este considerat ca au la origine o legenda greaca, cea a Gradinii Hesperidelor. (conform mitului, Hesperidele sunt nimfele ce traiesc in Gradina situata in Muntii Arcadiei, din Grecia, gradina in care se presupune ca exista pomul care facea merele de aur).
Denumirea lor parvine din latinescul „canis”– ceea ce inseamna caine si se justifica prin numarul mare de foci (caini de mare), care le populeaza.
Arhipelagul este alcătuit din şapte insule: La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, Hierro şi Gomera. Metropola insulelor este Santa Cruz de Tenerife, deşi cel mai mare oraş este Las Palmas de Gran Canaria.

Gradina interioara Hotel Playa Meloneras Palace-Las Palmas
Decizia noastra a fost sa ne stabilim „cartierul general” in Las Palmas, desi una foarte inspirata, traseul pana la ea nu a fost cel mai indicat. In sensul ca am avut parte de doua escale si ne-a ramas in amintire ca un drum foarte obositor. Mai exact am plecat pe ruta – Bucuresti – Munchen – Madrid – Las Palmas. Daca veti alege aceasta destinatie, va sfatuiesc sa luati un charter direct Bucuresti – Tenerife, si de acolo sa faceti legatura cu Las Palmas.

Gradina interioara Hotel Playa Meloneras Palace-Las Palmas
Hotelul la care am fost cazati se numeste Playa Meloneras Palace si il recomand din tot sufletul, tuturor. Ceea ce il clasifica, in primul rand, ca special, este arhitectura fabuloasa si faptul ca este construit invers... Cum? Adica, pentru a ajunge la etajele superioare trebuie sa cobori, si pentru cele inferioare trebuie sa urci. Intrarea principala te conduce la receptia hotelului, care se afla, de fapt, la etajul al doilea. Din punct de vedere al serviciilor, locatia se ridica la nivelul celor mai exigente asteptari. 

Hotel Playa Meloneras Palace
Hotel Playa Meloneras Palace
Mi-a placut atat de mult, incat primele trei zile nu am iesit din incinta hotelului. Am explorat fiecare coltisor al lui, fiecare magazinas, centrul spa, si cele doua gradini exterioare dotate fiecare cu piscina. Una dintre piscine creeaza iluzia contopirii ei cu oceanul, desi in realitate, distanta si nivelul de pozitionare le fac total incompatibile.

Centrul de shopping al hotelului
Centrul spa al hotelului
Un coltisor din prima piscina
Piscina a doua-a
Etajul trei

Scara din imagine conducea la etajul al doilea unde erau doua restaurante si receptia
Intrarea in Oceanul Atlantic
Oceanul Atlantic, nu este foarte primitor. La mal este plin de pietre si temperatura sa nu ajunge niciodata la o limita foarte acceptabila de baie... insa compenseaza cu brio, prin frumusetea si claritatea apei.


O zi minunata!!!

4 comentarii:

Va multumesc si sper sa gasesc ceva sa va incante si pe viitor!!!

nici cuvinte nu mai ai cand vezi asemenea imagini!

Mii de multumiri pentru aceste impresii de calatorie si pentru fotografiile absolut fantastice!

Trimiteți un comentariu