"Aventura unei calatorii nu poate avea nici un substitut. Ea este o experienta totala, marea oportunitate de a-ti dovedi perspicacitatea." ( Rosalind Massow).

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Cehia si castelele ei...

Posted by Real Travel - Lumea vazuta de noi.... On 23:30 4 comments

Castelul Hrad Karlstejn – castelul gotic a fost fondat de catre Carol al-IV-lea in anul 1348 si este asezat cam la 40 de km distanta de Praga, in varful unui deal. Datorita pozitiei sale strategice, el a gazduit bijuteriile coroanei aproape 200 de ani. Se ajunge la el pe o straduta pietruita ce serpuieste printre casele cu aspect medieval si zeci de mini muzee cu suveniruri. Pentru a reda imaginea cat mai completa a atmosferei din timpul domniei lui Carol, drumul pana la castel se poate parcurge si cu trasura. Insa, majoritatea prefera sa il parcurga la pas, desi este destul de mare distanta.


Castelul Hrad Karlstejn
Eu si alti doi prieteni am ales trasura. Numai ca, locurile in trasura erau in numar de opt si noi numai trei. Concluzia, trasura nu pleca decat plina. Si cum alta solutie n-am gasit, am inceput sa intrebam printre turisti daca ar fi dispusi sa imparta trasura cu noi. Am gasit un grup de 5 nemti, toti in jur de 65-70 de ani, care si-au exprimat incantarea, deoarece se confruntau cu aceeiasi problema. Prin semne, ca altfel n-aveam cum, ne-am inteles pana la urma si am plecat la drum. Ceea ce mi s-a parut absolut fantastic, este faptul ca la varsta lor, hoinareau prin lume. Plini de viata, toti cu halbe de bere sprijinite pe brat, au cantat tot drumul, incercand cu sarguinta sa ne invete si pe noi.
Imi aduc aminte perfect conversatia dintre mine si prietenii mei.
Le-am spus ca ii apreciez enorm pe oamenii care stiu sa-si traiasca viata la orice varsta si sa faca totul ca sa se bucure de ea. Replica lor unanima a fost: „pai da ma, dar ce pensii au astia” – vreau sa va spun ca oricat de adevarat ar fi acest lucru, cati dintre parintii nostri ar pleca la plimbare prin lume, chiar daca ar dispune de bani. Cred ca daca am face un sondaj printre varstnicii din Romania, ce ar face cu banii, daca nu i-ar putea numara, va spun sigur ca i-ar pune la saltea. De ce? Pentru ca suntem mai ocupati cu ograda vecinului, cu cearta cu nora, cu stirile de la ora 19 sau cu orice altceva decat sa traim cu har...

Castelul Hluboká – a fost construit la sfarsitul secolului 13 si contine o colectie impresionanta de tablouri, obiecte din sticla si portelan si un intreg arsenal de arme rare.
Din pacate mai multe nu va pot spune despre acest minunat castel, deoarece este castelul caruia ghidul i-a uitat programul de vizitare si am ajuns mult dupa ora inchiderii lui. Asa ca, nu ne-am putut bucura decat de gradina in stil englezesc, care il inconjura.


Castelul Hluboká
Castelul Hluboká
Castelul Konopiste -  este unul dintre cele mai frumoase nouazeci de castele detinute de Republica Ceha si este cu siguranta cel mai sofisticat in ceea ce priveste mobilierul. Peretii sai sunt ornati cu o inimaginabila colectie de trofee de vanatoare. Este o expozitie de capete de zimbru, coarne de cerb, colti de mistret si pene de cocosi de munte, puse pe cate o placa de lemn inscriptionata cu data si locul in care au fost obtinute.

Castelul Konopiste
Castelul Krivoklat a fost construit in secolul 12 si a fost incendiat de mai multe ori. El a tinut loc si de inchisoare o perioada, insa in secolul 19 a fost reconstruit si salvat. El ne dezvaluie cateva sali de pictura, o biblioteca si un turn monumental de unde poti avea acces la panorama inconjuratoare.

Castelul Krivoklat
Castelul Krivoklat
Castelul Krivoklat - Bucatarie
Trasurica


Va doresc o seara buna!!!!!! Ne vedem maine......

4 comentarii:

din spusele fratelui meu care a lucrat in cehia cica este superb

foarte frumoase aceste castele ale cehiei

Castelul Hluboka: http://www.mihai.photo/castelul-hluboka-cehia-cand-basmele-devin-realitate/

Trimiteți un comentariu