"Aventura unei calatorii nu poate avea nici un substitut. Ea este o experienta totala, marea oportunitate de a-ti dovedi perspicacitatea." ( Rosalind Massow).

luni, 24 ianuarie 2011

Info Unic Praga

Posted by Real Travel - Lumea vazuta de noi.... On 23:56 2 comments

  • In timpuri stravechi, nobililor din Praga li se atribuia un blazon, care era incastrat pe fatadele caselor. El reprezenta un simbol distinctiv al familiei, precum si numerotarea propriu-zisa a locuintelor orasului.


  • Cimitirul evreiesc este renumit datorita istoriei nedrepte care l-a creat. Din lipsa de spatiu, evreii erau obligati sa-si inmormanteze toate rudele pe aceeasi suprafata de pamant. Crucile sau monumentele funerare sunt suprapuse cate 12 pana la 15 pe aceeasi parcela si stau marturie pentru familiile reunite sub egidele lor.

Cimitirul Evreiesc - Praga
  • Tot in cartierul evreiesc intalnim un neobisnuit suvenir. Un omulet mic, grasun, asemenator celui dintr-o reclama la cauciucuri, cu exceptia faptului ca nu are o fata bine definita. El se numeste Golem si reprezinta o legenda conform careia, intr-o noapte, un rabin a facut un omulet de lut. In timp ce-l facea, l-a rugat pe Dumnezeu sa-i ajute pe semenii sai, sa-i apere de atacatori si dusmani. In zorii zilei, omuletul prinde viata si duce la indeplinire dorintele lui. La momentul respectiv evreii erau atacati de supusii regelui Rudolf al II-lea.
Golem - Praga
  • Podul Carol a fost inspirat dupa Podul St. Angelo din Roma.



Podul Carol - Praga














Podul St. Angelo - Roma





















  • In cartierul nou puteti descoperi una dintre cele mai ciudate cladiri din lume. Se numeste "Dancing House" (casa care danseaza) si a fost construita in anul 1996. Initial cei doi arhitecti care au proiectat-o, s-au gandit sa o numeasca Ginger si Fred, dupa numele celor doi mari dansatori (Fred Astaire si Ginger Rogers), insa se pare ca in final si-a gasit un alt parinte de botez.


Ne luam la revedere de la Praga, dar nu inainte de un ultim retur........




Va doresc o noapte linistita!!!!!!!!! Ne vedem maine...

2 comentarii:

superbe imaginile...si foarte tare casa care danseaza

Praga...un oras superb, atat de aproape de noi dar ignorat de cei mai multi.

Trimiteți un comentariu